Επιστημονικό προσωπικό


Παναγιώτα Τσόπλου (Ph.D)

Η Παναγιώτα Τσόπλου φοίτησε στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ολοκλήρωσε με άριστα τη Διδακτορική της Διατριβή στην Αιματολογική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Πατρών, για τη μελέτη της Απόπτωσις σε κύτταρα μυελού των οστών Αιματολογικών ασθενών, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αιματολογίας, κύριου Νικόλαου Ζούμπου. Ακολούθησαν οι μεταδιδακτορικές της σπουδές στη Γενετική βάση των Αιματολογικών Νοσημάτων, στο τμήμα Γενετικής του Karolinska Institutet στη Σουηδία.

Συμμετείχε σε 12 Εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά Προγράμματα, καθώς και σε κλινικές δοκιμές. Έχει 8 πλήρεις δημοσιεύσεις, και περισσότερες από 50 παρουσιάσεις και εισηγήσεις,  σε Ελληνικά,  Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια. Έχει βραβευτεί δύο φορές για ερευνητικές της εργασίες. Από το 2008 έως το 2012 συμμετείχε στις εργαστηριακές ασκήσεις του μαθήματος Γενετικής του Ανθρώπου, του 3ου έτους του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι εμπειρογνώμονας εργαστηρίων γενετικής του Εθνικού Συστήματος Ποιότητας (ΕΣΥΠ).

Το 2001 συμμετείχε στην ιδρυτική ομάδα του εργαστηρίου Γενετικής της Βιοιατρικής Α.Ε., ενώ από το 2005 ήταν υπεύθυνη του τμήματος Μοριακής Γενετικής του ομίλου. Από το 2009 έως το 2012 υπήρξε στενή συνεργάτης της καθηγήτριας Γενετικής, κυρίας Αικατερίνης Μεταξωτού. Το 2013 συμμετείχε στην εργαστηριακή ομάδα του Κέντρο Έρευνας και Γενετικών Αναλύσεων Life Code.

Από το 2014 αποτελεί μέλος της επιστημονικής ομάδας του Διαγνωστικού εργαστηρίου Γενετικών Αναλύσεων GeneDiagnosis.


 

Κυριακή Διοικητοπούλου (M.Sc.)

Η Κυριακή Διοικητοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατέχει πτυχίο Βιοχημείας (2002), καθώς και μεταπτυχιακό στη Μοριακή Βιολογία με έπαινο (2003) από το πανεπιστήμιο Swansea της Ουαλίας.

Από το 2004 έως και το 2006 εργάστηκε στο εργαστήριο παθολογοανατομίας στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ) και στη συνέχεια από το 2006 έως το 2008 στο Διαγνωστικό Κέντρο Γενετικής InterGenetics. Το 2008 προσελήφθη στο Διαγνωστικό και Ερευνητικό Εργαστήριο Locus Medicus όπου και εργάστηκε έως το 2009. Από το 2009 έως και το 2014 εργάστηκε στο Διαγνωστικό Εργαστήριο Life Code.

Η κ. Διοικητοπούλου είναι υποψήφια διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει συμμετάσχει με εργασίες σε εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια.

To 2014 έχοντας αποκτήσει δεκαετή εμπειρία στο χώρο της κυτταρογενετικής και της μοριακής βιολογίας ίδρυσε σε συνεργασία με την Παναγιώτα Τσόπλου το Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Gene Diagnosis.


Παναγιώτης Κωνσταντίνου (M.D.)

O ιατρός Παναγιώτης Κωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2001 αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Ιατρικό Θεσσαλονίκης) και το 2002 απέκτησε το πτυχίο Αεροπορικής Ιατρικής. Από το 2003 έως το 2004 διατέλεσε Διευθυντής υγειονομικής υπηρεσίας στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο. Από το 2010 έως το 2014 υπηρέτησε ως τμηματάρχης του κυτταρολογικού εργαστηρίου στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ), ενώ από το 2014 διατελεί Διευθυντής στο ίδιο τμήμα. Παράλληλα συμμετέχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης σε τεχνικές EUS-FNA που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δρ. Κωνσταντίνου είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια Κυτταρολογίας. Από το 2014 είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος Ιατρός του Διαγνωστικού εργαστηρίου Γενετικών Αναλύσεων GeneDiagnosis.